2013

Tijdens de les...

Kinderen Groep 3/4  November

De Storm

Ook de allerjongsten hebben met Shakespeare gewerkt. Er zijn prachtige tekeningen gemaakt van De Storm: de golven werden hoger en hoger! Zo maakten we zelf ons eigen script. En uiteindelijk belandden we op een erg spannend eiland waar allerlei tovertaken op ons wachtten. Maar met samenwerking en pret brachten we het toch tot een goed eind!

Bussum Kinderen Groep 5/6  November

De Storm

Nadat we elkaar wat beter hebben leren kennen en met allerlei basisoefeningen van de Maitta-speelstijl bezig geweest zijn, starten we nu met Shakespeare. We gaan stoeien met De Storm: we  spelen, bouwen, schrijven en fantaseren over tovenaars, varen, schipbreuk leiden, aanspoelen op een onbewoond eiland en we filosoferen over het koningschap.

Bussum Kinderen Groep 7/8  November

Repetitie Dickens

De jongeren starten met het verhaal van Dickens The Old Curiosityshop.

Op de foto’s de eerste verkenningen van het verhaal en de rollen. Wie vindt het leuk om welke rol te spelen en welke avonturen maakt dit personage mee. Maitta bepaalt niet wie wat speelt: we werken niet met het idee van belangrijkheid in ‘hoofdrol en bijrol’ en doen niet aan typecasting. Iedere leerling kan spelen wie hij wil: Maitta bewerkt het materiaal dusdanig dat ieder even veel aandacht krijgt en mag onderzoeken wat hij interessant vindt.

Kinderen Groep 5/6  Oktober

Repetiteren

Bij het repeteren gaan we vaak ons speeldecor bouwen. Het samen proberen je fantasie drie dimensionaal te verbeelden is een oefening in samenwerken en een fijne spel warming-up. In dit tafereel hebben we een ‘spookherenhuis’ gebouwd. We waren namelijk tevoren samen naar een poppenvoorstelling in Theater Achterom gaan kijken. In de lessen erna hebben we met elkaar onderzocht en besproken wat we spannend en verrassend vonden aan deze voorstelling en aan het poppenspel in het bijzonder. We ontdekten onder andere wat voor invloed een decor op je ruimte-beleving kan hebben. Ook was het nieuw hoe er met geluid gewerkt was. In deze beeldfragmenten en het filmpje zie je hoe we hiermee gestoeid hebben. En natuurlijk werd het spelen helemaal fijn toen we alles donker gingen maken!

 

In de andere fotoserie zijn we ons eigen script aan het maken met tekeningen en knutsels van de Storm: een gezellig middagje waarin ineens over van alles en nog wat gekletst en gefilosofeerd wordt!

Jongeren Klas  4 t/m 6  November

Repetitie Shakespeare

We starten vandaag met brainstormen op een thema naar aanleiding van het verhaal van King Lear, wat we tevoren samen gelezen hebben. Welke thematieken raken je in dit verhaal en wat herken je ervan uit je eigen leven. Welk thema zou je graag willen onderzoeken vandaag.

Er worden keuzes gemaakt en we gaan spelen.

In de filmfragmenten spelonderzoek en kostuumverkenning.