Vrijdag 8 juni om 20.00 uur in

Theater Achterom

 

Bloedlijn is een bewerking van twee toneelstukken van F. G. Lorca (1898-1936), genaamd Het huis van Bernarda Alba en Bloedbruiloft.

Deze beide stukken, samen met het stuk Yerma, vormen een trilogie waarin Lorca het tragische leven van de Spaanse vrouw en haar onderdrukte bestaan beschrijft. Een jongeren-productie geïnspireerd op deze drie toneelstukken.

 

Bernarda Alba, de vrouw des huizes, gaat met haar dochters en zoon naar de begrafenis van haar tweede man. Na terugkomst wil ze geen bezoek of geklaag. Het huis zal 8 jaar in de rouw gaan.

Terwijl Poncia, de huismeid, klaagt over het regime van haar bazin, haalt ze herinneringen op. Haar leven als jonge vrouw en moeder was zwaar. Na het overlijden van man en zoon in vechtpartijen met de familie Humanas, leek het goed te gaan met haar enige zoon Paco: hij zou gaan trouwen.

Maar o wee, het noodlot sloeg opnieuw toe, wanneer bleek dat zijn bruid Amelia het vroegere liefje was van Enriquo Humanas, lid van de moordenaars-familie.

Ondertussen is de hele familie in rep en roer vanwege verboden liefdes en het afgedwongen huwelijk van Angustias, de oudste dochter met de erfenis.

Afgunst, geheimen en subtiel gestook maken het leven in het huis tot een hel. Zowel Poncia als Bernarda kunnen het tij niet keren, hoewel ze weten wat hartstocht met een mens kan doen.

 

Familie-lijnen blijken bloedlijnen als geheime verlangens de knellende banden tot explosie brengen.

 

Bloedlijn

 

Rolverdeling

 

Bernarda:  Iza

Poncia:  Sjoerd

Adela:  Annemijn

Paco:  Floris

Martirio:  Ilias

Amelia:  Sophie

Oma:  Pim Maria Josefa

Enriquo:  Pim

Cecilia:  Eliza

Magdalena:  Eliza

Angustias:  Ea

Meid:  Annemijn en Ea

Pepe:  Floris

2012