2010

Een beetje Carmen

De nieuwe voorstelling van de oudste groep leerlingen heet Een beetje Carmen. Met plezier hebben veertien jongeren het afgelopen jaar hard gewerkt aan het ontwikkelen van hun spel- en regievaardigheden. Onder begeleiding van Maitta hebben ze bovendien zelf een stuk gecreëerd aan de hand van verschillende inspiratiebronnen. Ze hebben zelf tekst, muziek en dans vormgegeven, gebaseerd op verschillende films, opera’s en teksten over Carmen van Prosper Mérimée.

 

In Een Beetje Carmen vertelt een vader over zijn zoons, die vroeger deel uitmaakten van een groep jongeren die bij elkaar kwamen om zich voor te bereiden op de audities van de schoolmusical Carmen. Tijdens die repetities op de zolder van de vader, ontspint zich een verhaal wat vergelijkbaar is met de musical. Als echter de vader de groep wil weren van de zolder, slaat het noodlot toe. De jongeren blijken fictie en werkelijkheid niet meer te kunnen scheiden.

 

 

Reactie ouder:

 

Hoi Maitta!

Wat was het weer leuk gisteren! Heerlijk om te zien hoe deze jongens en meiden vrij op het podium staan en hoe ze in de loop van de tijd op elkaar ingespeeld zijn geraakt. Ik heb de voorstelling beide keren gezien en daar was ik wel blij om, want ik vond het verhaaltechnisch nogal vaag eigenlijk. Ik wist op een gegeven moment niet goed wie wie was, wie er óp wie was en over wie ze het zo nu en dan hadden. Bij de tweede keer werd dat al wat duidelijker. En volgens mij gingen toen een aantal dingen beter dan de eerste keer (behalve het pistool dan...) Maar geweldig hoe ze allemaal hun rol uitspelen en vasthouden, hoe ze ieder jaar een beetje groeien in hun spel. Ik verheug me nu al weer op de voorstelling van volgend jaar!

groet,

M