2008

De magische kinderjuf

Dit verhaal begint met een lege stoel. Een lege stoel, een weduwnaar genaamd meneer Brown, en 7 kinderen. Lieve kinderen zijn het, zeker, maar ondeugend zijn ze ook. De ene na de andere gouvernante hebben ze al versleten. Niemand weet deze kleine monstertjes in het gareel te houden. Net wanneer meneer Brown de hoop op dreigt te geven, de 17e kinderjuf is net gillend van gekte weggerend, klopt Nanny aan, de magische kinderjuf. Zullen de kinderen haar wél gehoorzamen?

 

In de zomerweek van 2008 maakt een groep van 10 kinderen onder leiding van Maitta Tegenbosch de productie De magische Kinderjuf, gebaseerd op de film Nanny McPhee.

We hebben 5 intensieve dagen, van 10.00 uur tot 15.00 uur, gerepeteerd in de vaste repetitieruimte van Jeugdtheaterschool Maitta (in Theater Achterom), waar we werkten aan een vrolijke en energieke voorstelling.

 

Door middel van improvisatie en allerlei theateroefeningen heeft Maitta de kinderen het verhaal en de verschillende rollen laten onder-zoeken. Waarin zit de magie van de kinderjuf? En hoe is het om zo veel macht te hebben? Maar ook: welke rol kan een bediende spelen in dit verhaal?

Aan de hand van materiaal dat hieruit voortkwam, is een definitief verhaal samengesteld. En straks, aan het einde van de 5e repetitiedag, zal de groep de voorstelling in de zaal van Theater Achterom spelen voor enthousiast publiek.

 

 

 

 

Een reactie van een leerling

 

‘Ik vond het superleuk om Evangeline te spelen, de bediende én grote liefde van meneer Brown. Die rol werd gespeeld door mijn beste vriendin. We hebben samen enorm gelachen om de zoenscène. Die is uiteindelijk veranderd in een soort tango! Hij is hartstikke goed geworden!’