2008

De Notenkraker

Op 20 december presenteren de jongste groepen van Jeugdtheater-school Maitta hun eerste voorstelling De Notenkraker in theater Achterom aan de Eemnesserweg!

Om 14.00 uur en om 16.00 uur bent u van harte welkom om te komen kijken naar de sfeervolle Kerstvertelling gebaseerd op het sprookje van E.T.A. Hoffmanen en de muziek van P.I. Tsjaikovski. Het is een beroemd balletverhaal, maar wordt nu uitgevoerd als toneelvoorstelling van kinderen voor kinderen!

Om u in Kerstsfeer warm te onthalen staat er voor u een lekker kopje thee met kerstkoek te wachten!

 

Clara, het jongere zusje, krijgt van haar wonderbaarlijke oom Drosselmeier een rare oude pop: de notenkraker. Zij is daar heel blij mee, maar als de pop na een ruzie met haar broer, stuk gaat, is zij ontroostbaar. Oom zal haar pop weer maken, maar Clara moet nu echt naar bed!

Als Clara s' nachts bij de Kerstboom wil gaan kijken of de notenkraker al gemaakt is, ontmoet zij tot haar schrik reuzengrote muizen! Deze muizen willen al het chocola uit de  Kerstboom opeten! Als Clara ze weg wil jagen verschijnt de griezelige Muizenkoning! Zal hij haar meenemen? Gelukkig verschijnt de Notenkraker net op tijd!

Hoe zal dit aflopen?

 

Er is ook en cd verschenen van deze voorstelling. Neem contact op met Maitta als je hem wilt bestellen

 

 

Met een groep van 25 leerlingen en ouders gaan we gezamenlijk met de trein naar Amsterdam. We gaan naar het Muziektheater om de voorstelling Notenkraker & Muizenkoning van het Nationale Ballet te bekijken. Immers, zelf spelen we ook De Notenkraker met leerlingen tussen de 4 en 8 jaar. Ze hebben zich mooi aangekleed en zijn een beetje zenuwachtig als ze over de grote trappen naar de zaal lopen. Als we eenmaal met z’n allen op een lange rij naast elkaar zitten en de voorstelling begint, dan zit iedereen op het puntje van zijn stoel. We kijken onze ogen uit. En grappig genoeg hoor ik links en rechts van me de uitspraak ‘He, zo hoort dat niet! Zij spelen het fout!’ Ze zijn geboeid van begin tot eind, en als we de zaal weer verlaten, draait menig kindje een pirouette door de gang. De ouders en ik zijn super tevreden!

 

 

 

Reacties:

 

Hello Maitta,

Thanks so much for a great Notenkraker performance... we enjoyed it  tremendously!!! She, we are sure, will never forget it....

 

Hallo Maitta,

Wij vonden het ontzettend leuk afgelopen zaterdag, twee keer gezien! De kinderen deden enthousiast mee, en hij deed de sterfscene de tweede keer een stuk sneller! Hij heeft een hele leuke tijd bij jou gehad, was erg goed en leuk voor hem, toneelspelen.

 

Beste Maitta,

We hebben de voorstelling (van 16.00 uur) van de Notenkraker gezien. Ik vond het verhaal nogal abstract en niet aansluiten bij de dagelijkse (kleine) wereld van de kinderen die mee deden. Mijn verwachtingen bij kindertheater zijn verkleedpartijen, herkenbare situaties (huis, tuin, school, speeltuin, winkelen, vervoer, spelen bij vriendjes, televisie en computer), liedjes zingen en veel attributen. Ik kijk het daarom graag nog een half jaartje aan.

 

Uw eigen enthousiasme tijdens de voorstelling werkt overigens wel aanstekelijk.