Zoetjesaan ontwaakt ‘onze schone Slaapster’!

 

We hebben verhalen verteld, gefantaseerd over dit sprookje, gespeeld, gebouwd, ons verkleed, rollen uitgeprobeerd en verdeeld en tenslotte met dit alles in gedachten een script gemaakt. We hebben tekeningen gemaakt van onze lievelingsrol, gefantaseerd over hoe het decor eruit zou moeten zien of wat voor kleren de boef aan zal hebben. Deze tekeningen heeft Jochem van der Horst bewerkt in een bewegend filmpje dat tijdens de voorstelling op een scherm zal worden vertoond.

 

Na een avontuurlijk en spannend proces is nu de tijd aangebroken om de laatste puntjes op de i te zetten, voordat we onze voorstelling aan het publiek gaan laten zien. Wat het allemaal nog spannender maakt, is dat we de voorstelling in een kerk gaan spelen. Het is net of we mogen spelen in ons eigen kasteel! Rennend door kleine gangetjes en ons verstoppend achter stapels stoffige boeken hebben we ontzettend veel pret!

 

Om ons te helpen bij de laatste voorbereidingen en op de dag zelf heb ik mijn eigen hulpridders en hofdames verzameld: Bessie, Sascha en Annemijn helpen met de schmink, Paul en Ywen helpen ons met de techniek en Jochem maakt weer supermooie foto’s. En ten slotte hebben we nog een verrassing voor de moeders, want de dag waarop we de voorstelling spelen, 10 mei, is Moederdag!

 

We hopen dat we jullie zullen verrassen met een mooie voorstelling én met ons speciale cadeautje!

 

 

Basisillustraties: Jochem van der Horst

Bewegend beeld: Paul Gerardts

Foto’s: Jochem van der Horst

Studio De Bijkeuken

www.debijkeuken.nl

 

De schone slaapster

2009

 

Reactie:

 

Hallo Maitta,

we hebben weer genoten van de voorstelling vandaag.

Ik vond de locatie erg mooi. Verder viel het mij op dat het spel van de kinderen zich verder ontwikkeld heeft.

Je kunt zien dat ze meer hebben geleerd en dat is leuk om te zien.

 

Bijgaand nog een leuke foto van jou en onze dochter. Mag ik je bedanken voor al jullie enthousiasme, ook je kinderen doen het fantastisch! Ik kan me voorstellen dat je apetrots bent.

 

Tot ziens!

H.

 

 

Dag H,

 

Wat een lief bericht! Ja, we hebben met elkaar fijn gespeeld in de lessen. Toch ben ik nog zoekende in 'het doen van een voorstelling als artistiek concept' voor deze leeftijd: hoe houd ik de kinderen autonoom in alles en hoe zorg ik dat ze spelend blijven. In de les  gaat dat eigenlijk het allerfijnst voor alle partijen. Hoe krijg je zoiets op de vloer vertaald?

Een mooi onderzoek waar ik erg van geniet : ook omdat ik met hen zo fijn mee kan spelen en het spelende kind in mij tot leven komt. Ja, op mijn eigen boeven ben ik erg trots en zij zijn een grote steun en toeverlaat in 'mijn schooltje'.

 

Dank voor de foto: wie zit er meer in die mand? De juf of de leerling? Hihi!

Groet,

Maitta