2014

Shakespeare: De storm

 

Reactie:

 

Hoi Maitta,

 

Wij hebben de tweede voorstelling niet gezien, maar de eerste was ook geweldig! Heel leuk om ze een heel stuk op te zien voeren!

 

Rolverdeling

 

Prospero,  Samuel,   hertog van Milaan

Miranda,  Olivia,   dochter van Prospero

Antonio,  Amitai,   broer van Prospero

Alonso,   Birk,   Koning van Napels

Fientje,   Mireille,  dochter van Alonso

Sebastiano,  Samuel,   ridder

Gonzalo,  Madelief,  raadsheer

Heks, Cirkonflex, Sterre

Caliban,   Mijntje,  Olivia,  dochter van heks Cirkonflex

Ariel,   Mireille,  luchtgeest

Trinculo,  Birk,   matroos

Stefano,  Sterre,   matroos

Paolo,   Madelief,  matroos

Dokter,   Mijntje,

Prospero, de hertog van Milaan, is overmand door verdriet als zijn vrouw overlijdt. Hij verwaarloost zijn rijk in zijn rouw en dat is het moment waarop zijn valse broer Antonio de macht wil grijpen. Samen met de koning van Napels, Alonso, ontvoeren ze de koning met zijn dochtertje Miranda en verbannen hem in een bootje naar een onbewoond eiland. Nou geheel onbewoond is het eiland niet: heks Cirkonflex en haar dochter Caliban leven er en ook de luchtgeest Ariel.

 

Juist op het moment dat Prospero aankomt op het eiland, is er een ramp gebeurd: kleine Calliban heeft geprobeerd te toveren, maar daarmee per ongeluk zijn moeder getroffen. Prospero komt in het bezit van het machtige toverboek en wordt daarmee heerser van het eiland.

 

Twaalf jaar later varen toevallig zijn broer Antonio en Alonso met zijn dochter Fientje langs het eiland.Prospero bemerkt dat en tovert de edellieden en matrozen in een ziedende storm naar het eiland. Met de hulp van Ariel laat hij de bemanning van de boot als machteloze schaakstukken over het eiland dwalen. Zal Prospero wraak nemen op zijn broer of zal hij ze vergeven? Zullen de bemanningsleden tot inkeer komen en kan het eiland een wijze les zijn voor ieder?