2011

De Klokkenluider van de Notre Dame

 

Generale repetitie

 

Voorstelling middenbouw (D1)

Een groep zigeuners voorspelt een moeder dat haar dochtertje ééns een ‘Koningin’ zal zijn. Als de volgende ochtend blijkt dat het meisje verdwenen is, en er in plaats daarvan een gebocheld monster in het kinderbedje ligt, begint een spannend verhaal over het lot van deze twee kinderen.

 

De voorstelling is een vrije bewerking van het oorspronkelijke verhaal van Victor Hugo en gaf ons de kans in de wonderlijke wereld van de middel-eeuwen te duiken. Ongeveer vijftig leerlingen van 6 tot 12 jaar, zijn verdeeld over drie groepen en vertolken de vele rollen die in dit verhaal voorkomen. Om een beeld te krijgen van die tijd hebben we kunstboeken bestudeerd, veel geïmproviseerd en verhalen met elkaar gedeeld over onze kennis over die tijd en natuurlijk de Notre Dame en Parijs. Kostuums werden door ouders speciaal gemaakt, Reinhout Hofstede componeerde en schreef de vele liedjes.Het totaal belooft een kleurrijk spektakel te worden!

 

Spelers:

Carlijn, Chantal, Ella, Eva, Lize, Maartje, Meike, Merel,Ninke, Noortje, Wesley, Selena, Sterre, Noortje.

 

Chiara, Eline, Floor, Isa, Katinka, Laura, Lot, Luna, Marije, Olivier, Robin, Ruben, Siauw Ying, Susanna, Tom, Tim.

 

Edo, Emma, Eva, Felix, Harm Willem, Inez, Iris, Jarno, Lisa, Luna, Melissa, Niels, Sweder,Veerle, Wouter, Yohannes, Bessie.

 

Regie: Maitta Tegenbosch

Muziek: Reinhout Hofstede

Kostuums: Lidia Serra

 

Op 2 en 3 juli zullen er telkens drie voorstellingen zijn in

Theater Achterom,

Eemnesserweg 7A

Hilversum

Tijden: 14.00, 17.00 en 20.00 uur

 

 

Reacties:

 

Hee Maitta, wat hebben wij genoten van de uitvoering. Erg onder de indruk!

 

Maitta, we hebben enorm genoten van de prachtige voorstelling, vooral van jouw interactie met de kinderen en het zelfvertrouwen waarmee de kinderen op het toneel stonden. Het was geweldig echt fantastisch!! Heel erg veel dank!!

Als je zo op het einde van het jaar terug kijkt dan was deze voorstelling voor ons een van de toppers van 2011. We zien uit naar de verdere lessen!

 

Ik wil je nog bedanken en mijn bewondering tonnen voor je prestatie voor de voorstelling van 10 dagen terug. F heeft het nog steeds over. Ik zal nooit vergeten zijn stralende gelukkige blik toen hij klaar was.

Chapeau!

 

 

Voorstelling bovenbouw (D2)