Na het project Stoelendans, zijn alle groepen in Oliver Twist gedoken, het beroemde verhaal van Charles Dickens. Gedurende 6 lessen hebben we gewerkt met elementen van straattheater zoals rolopbouw van typetjes, luid en verstaanbaar spreken, werken met letterlijk beperkt ruimtegebruik, duidelijke beeldtaal, slapstickelementen en dans.

Want dit jaar gaan we tijdens de Kerstfair van Zonnestraal onze Oliver Twist opvoeren!

 

Middenin het bos, waar je het gezang van het kerstkoor nauwelijks meer kan horen, staat een piepklein houten huisje: het Herenhuis en de Zwerverszolder. Via een speciaal voor ons aangelegd wandelpad, dat sfeervol is verlicht, loopt het publiek als het ware terug in de tijd.

Achter ons decor is een extra hutje dat zal dienen als kleedkamer. We leggen de kostuums en attributen klaar, gesorteerd op leerling en rol.

En dan, als we allemaal zijn omgekleed, stappen we in het verhaal, met 70 leerlingen, Annemijn als stagiaire en een aantal van de oudste leerlingen als super-hulp.

In 5 verschillende groepen zullen we van 13.00 uur tot 21.00 uur ‘Twisten’. Een grote uitdaging!

 

Oliver Twist

2012

 

Reacties:

 

Hoi Maitta,

Wat was het leuk zaterdag bij Zonnestraal, wij hebben erg genoten.

A vond het heerlijk om te doen.

Onze complimenten voor je inzet en enthousiasme.

 

 

Hoi Maitta,

ik heb wel genoten, maar kon door tijdgebrek W niet bekijken. Je had het goed voor elkaar daar in het bos, ik was onder de indruk van decor en kleedkamer. Prachtig sfeervol!

 

 

Hoi Maitta,

Wat was het leuk zaterdag bij Zonnestraal, wij hebben erg genoten.

A vond het heerlijk om te doen.

Onze complimenten voor je inzet en enthousiasme.

A.s. woensdag heeft A kerstfeest op school en kan ze er niet bij zijn.

Groetjes M