2011

Out with a bang

De jonge crimineel Randall P. McMurphy wordt vanuit de gevangenis naar een psychiatrische kliniek gestuurd, omdat men twijfelt over de motieven van zijn gedrag. Mac begrijpt aanvankelijk het verschil tussen de twee instituten niet, en vat alles licht op. Maar al snel botst hij met de autoritaire Ratched, die leidinggevende is over de afdeling. Als hij zich bij herhaling niet houdt aan zijn regels en zelfs de afdeling meeneemt in zijn ‘wilde leventje’ dan ontstaat er een dramatisch machtsconflict met fatale gevolgen.

 

In deze productie spelen 14 jongeren een losse bewerking van het beroemde boek. De voorstelling zal  18 juni 2011 spelen in Theater Achterom, maar ook als locatievoorstelling te zien zijn op 10 juli 2010 in Zonnestraal.

In de prachtige kale ruimte van Duiker zal de enscenering een geheel andere lading krijgen. Bewegingen, ritmen, choreografieën zullen in deze architecturale omgeving sterk tot de verbeelding spreken.

 

Rolverdeling

 

Sjoerd van Wijk:  Broeder Ratched

Pim Reijnierse:  Randal P. Macmurphy

Paul Gerarts:  Randal P. Macmurphy

Floris Hanenkamp:  Randal P. Macmurphy

Klaas Land:  Chief, Boy

Diederik Schouten:  Dokter Spivey, bewaking

Iza Meijer:  Zuster Flinn

Milo Korda:  Bewaking Williams, Jim Sefelt

Annemijn Sluijs:  Bibi Bibbit

Sophie Koster:  Grace Harding

Eva Wils:  Charlotte Cheswick

Sarah Hesey:  Francine Scanlon, Candy

Rianne Wilhelmus:  Anita Turkle, Candy

Sascha Bornkamp:  Maria Martini, Candy

 

Reactie K.P voor Rti hilversum:

 

Hi Maittta,

Wil nog wel kids interviewen, zou dat bij S. kunnen, gaat meer over hoe zij het vonden om op locatie te werken en kort op wat scenes in gaan die aardig gefilmd zijn.

 

En ja ik was absoluut ontroerd, en moest zelfs een traan wegpinken ondanks

dat ik de camera in handen had en opzoek was naar mooie shots :).

 

 

 

Reactie organisatie Zappcity 2011:

 

Beste Maitta,

 

Heb vanmiddag genoten van jullie voorstelling in Zonnestraal. De jongelui hebben er een indringend gekkenhuis van gemaakt. En wat een sublieme locatie. Kijk uit naar jullie voorstelling Een teringdag tijdens ZAPPcity op 10 en 11 zapptember.