2011

Schoolreisje naar Theater De La Mar

Afgelopen jaren zijn we regelmatig met zowel de jongere als de oudere leerlingen naar voorstellingen gegaan in Theater Achterom. Zo konden we gezellig samen kijken en genieten van de verschillende voorstellingen. Bovendien ontstonden na elke voorstelling interessante gesprekken over het stuk, waarbij de leerlingen leerden te reflecteren op theater door met elkaar te praten. Een waardevolle en inspirerende meerwaarde van werken in Theater Achterom!

 

Nu gaan we, in het kader van onze eigen voorstelling in wording Out with a Bang (geïnspireerd op de film One Flew over the Cuckoo’s Nest), in het DeLaMar Theater kijken naar de voorstelling van de Zweedse dansgroep Bounce met hun voorstelling Insane in the Brain. Het geeft ons weer nieuwe inspiratie voor ons eigen werk: vooral hun energie, ensemblewerk en ruimtegebruik zijn indrukwekkend.

 

Daarnaast hebben we, na een heerlijke maaltijd van de moeder van Pim te hebben genoten, de voorstelling van de Plankeniers in Bussum bezocht, eveneens gebaseerd op One Flew over the Cuckoo’s Nest. Tijdens deze voorstelling waren vooral de uitwerking van de individuele karakters uit het stuk leerzaam.