Winterweek

 

Locatie: Logegebouw Hilversum

Schrijf je nu in!

Vrijdag 27 december

t/m dinsdag 31 december

 

Van 10.00 – 16.00 uur

Kosten: € 250,--

Groep

3 t/m 5

Groep

6 t/m 8

Wat als ...

 

Wat zou er met de wereld gebeuren als wij, de kinderen, de dienst uitmaakten? Hoe zouden de straten erbij liggen? Hoe zou het parlement eruit zien? Reden we nog in auto’s, moesten we nog naar school, mochten we met het vliegtuig op vakantie? Waar deden we wetenschappelijk onderzoek naar? Hoe losten we het teveel aan mensen op? Hoe redden we onze soort?

 

Sascha gaat in deze winterweek aan de slag rond een specifieke artistieke lesmethode: Mantle of the expert. Een week lang werkt ze met de groep aan een vraag, een thema, een situatie. Samen onderzoeken en experimenteren ze, creëren ze materiaal en dagen ze elkaar uit om buiten de hokjes te denken. Ze beroepen zich op alle artistieke disciplines – theater, muziek, dans, tekenen, vouwen, origami, instagramming en meer – om de situatie vanuit te bekijken. De leefwereld en de fantasie van de groep staan centraal.

Sascha Bornkamp (1994, Hilversum, Nederland) behaalde in 2017 haar Master Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze was o.a. te zien in Metaman (Orkater/Goldmund), Feelings (RITCS/KVS) en solovoorstelling Echo. Met muzikaal collectief Teletext maakte ze de voorstellingen Nobuya (2017) en Voor de verandering (2018). Als medeoprichter van TgOdessa maakte ze sociaal-artistieke projecten Odessa (2018) en MOE (2019). Met Juicy Dune IJsselmuiden vormt ze literaire performance-duo Wang en maakte ze tafeltheatervoorstelling + (2018), jeugdvoorstelling De tafel van plus en schrijft ze dit najaar in Zuidpool een nieuwe tekst: X (2019). In 2019 en 2020 doet Sascha twee jaar artistiek onderzoek naar inhouden van diversiteit in Antwerpse volksliederen met Een nyeu liedeken (KCA). Met dit concept won ze stimuleringsprijs De Troffel (Festival Cement).